Μία… κλεφτή ματιά στα AR γυαλιά της Apple

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του επερχόμενου event Peek της Apple, o υπεύθυνος marketing Greg Joswiak φαίνεται ότι μας δίνει μία γεύση για ένα νέο AR προϊόν.

Η φήμη ότι ετοιμάζονται τα Apple Glasses έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αμερικανική εταιρεία. Τώρα, μέσα από ένα video teaser για το επερχόμενο γεγονός στις 8 Μαρτίου, φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποια νέα στο πεδίο του Augmented Reality από την Apple.

Εκτός από το κράνος Mixed Reality, το οποίο και θα κάνει σχετικά σύντομα την εμφάνισή του, η Apple φέρεται να ετοιμάζει και ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών, τα οποία θα έχουν την δυνατότητα λειτουργιών Augmented Reality και θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά αρκετά αργότερα, ίσως στο 2025.

Το Apple Glass μπορεί να μην είναι ένα προϊόν στην τελική του μορφή, αλλά δεν αποκλείεται η Apple να δώσει κάποιες πληροφορίες για το τι θα μπορούν να κάνουν. Με το ενδιαφέρον στραμμένο στο Metaverse, δεν θα προκαλούσε έκπληξη εάν η Apple έδινε μία βασική ιδέα για τα σχέδιά της στον τομέα αυτό.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments