Με τι θα μοιάζει η πρώτη προσπάθεια της Apple για το VR;

Η Apple ετοιμάζεται να μπει και εκείνη δυναμικά στο πεδίο του Metaverse με όρους Virtual Reality, παρουσιάζοντας το πρώτο της κράνος. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Internet τα πρώτα renders από το επερχόμενο VR κράνος της Apple, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από έναν υπολογιστή.

Οι φήμες θέλουν το Apple VR κράνος να γίνεται διαθέσιμο στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Δεν είναι λίγες οι αναφορές που θέλουν το κράνος της Apple να υποστηρίζει και λειτουργίες Mixed Reality, δηλαδή όχι μόνο τις λειτουργίες του Virtual Reality. Το κράνος της Apple αναμένεται να είναι μία συσκευή που θα προσφέρει άνεση στην πολύωρη χρήση, ενώ θα ακολουθεί κάποιες επιταγές της μόδας.

Τα renders δείχνουν μία συσκευή με σχεδιαστικές γραμμές που φέρνουν στο νου το Apple Watch και άλλα καλοσχεδιασμένα προϊόντα της Apple με premium αισθητική. Άλλες αναφορές εκτιμούν ότι στο εσωτερικό του θα έχει επεξεργαστή M1 για ισχυρές επιδόσεις και αυτόνομη λειτουργία. Θα υπάρχουν και αισθητήρες LiDAR για να μπορεί να εντοπίζει το σύστημα την ακριβή θέση των χεριών εκείνου που το φορά στον χώρο.

Η τιμή του αναμένεται να ξεκινά από τα 1000 δολάρια και να φτάνει έως και τα 3000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments