Το κράνος της Apple δεν βλέπει προς την κατεύθυνση του Metaverse

Μπορεί η είδηση ότι η Apple θα παρουσιάσει το δικό της κράνος επαυξημένης πραγματικότητας να έχει τη δική της αξία, αλλά η σύνδεση με τον κόσμο του Metaverse δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη.

Οι Apple insiders και όσοι μεταφέρουν πληροφορίες από το στρατόπεδο της Apple θεωρούν ότι ο πρωταρχικός στόχος της Apple δεν είναι να παρουσιάσει ένα εργαλείο που θα μεταφέρει τους κατόχους του για μακρές περιόδους στον εικονικό κόσμο του Metaverse. Ο σκοπός της Apple φέρεται πως είναι να δημιουργήσει ένα gadget που θα μπορεί να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο Mark Gurman στο newsletter Power On, το νέο κράνος VR της Apple θα μπορεί να προσφέρει έναν συνδυασμό Virtual Reality και Augmented Reality, με την προσφορά επιλογών gaming, επικοινωνίας και κατανάλωσης περιεχομένου, αλλά όχι με τη λογική μίας συσκευής που θα μπορούσε να έχει ολοήμερη χρήση για να αλληλεπιδρά ο κάτοχός του με άλλους αποκλειστικά στο Metaverse, όπως έχουν οραματιστεί για τα προϊόντα τους άλλες εταιρείες.

Όλα δείχνουν ότι στη στρατηγική της Apple η σταθερή σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει ως προς τη χρήση των προϊόντων της.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments