Η Ελληνική Αστυνομία μπαίνει στο… Metaverse με γυαλιά AR

H Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Darlene, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση γυαλιών Augmented Reality από τα Σώματα Ασφαλείας.

Την προμήθεια των Ελλήνων Αστυνομικών με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας ανακοίνωσε από τα κοινωνικά δίκτυα και τον λογαριασμό του εκεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο οποίος σημείωσε ότι η Αστυνομία θα επωφεληθεί από την τεχνολογία αιχμής για την εξουδετέρωση εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών.

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή δυναμική των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσα από την καλύτερη πληροφόρηση κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης. Προφανώς και όλη αυτή η τεχνογνωσία θα αποκτηθεί αρχικά σε πειραματικό επίπεδο, ενώ αργότερα θα μπορέσει να βρει και πρακτική εφαρμογή σε επιχειρήσεις καταστολής εγκλημάτων, αλλά και επιχειρήσεων διάσωσης.

Φανταστείτε, τώρα, την αστυνομία να δρα στο Metaverse, όπου ακόμα και η εγκληματική δραστηριότητα δεν λείπει…

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments