Μπορούν να γίνουν εγκλήματα στο περιβάλλον του Metaverse;

Η virtual συνύπαρξη στο Metaverse δεν είναι άμοιρη του κακού, με την πιθανότητα της τέλεσης εγκλημάτων εκεί να μην αποκλείεται.

Ακόμα και σε παλιές, πρώιμες εκδοχές κόσμων Virtual Reality είχαμε δει κακόβουλες συμπεριφορές που είχαν ως στόχο τους άλλους χρήστες. Στο περιβάλλον του Metaverse το avatar είναι η ενσάρκωση μας και μπορεί να δεχτεί επιθέσεις σεξουαλικού χαρακτήρα, ή ακόμα και φονικές επιθέσεις από όσους επιλέγουν την… εγκληματική οδό, ακόμα και στον εικονικό κόσμο.

Το εάν η επίθεση προς ένα avatar μπορεί να θεωρηθεί ως μία εγκληματική πράξη είναι ένα πεδίο συζήτησης. Το Metaverse δεν είναι ένα παιχνίδι, αποτελεί μία εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία μπορούμε να μπούμε με όχημα το avatar μας. Εάν το avatar αυτό γίνει θύμα εγκληματικής ενέργειας, μπορεί να επηρεάσει και εμάς.

Η ηθική του Metaverse δεν θα πρέπει να διαφοροποιείται από εκείνες τις αξίες που ισχύουν και στην πραγματική ζωή, επομένως στην ερώτηση του τίτλου, η απάντηση είναι καταφατική. Προφανώς και απαιτείται μία εκ νέου συζήτηση ηθικού και νομικού περιεχομένου για τις προκλήσεις που θέτει το Metaverse στον αξιακό μας κώδικα. Οι virtual κόσμοι θα μπλέκονται ολοένα και περισσότερο με τον πραγματικό κόσμο, επομένως οι πράξεις μας στο Metaverse θα περιπλέκονται με εκείνες στον πραγματικό.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments