Οι κόσμοι του Metaverse αποκτούν μεγαλύτερο σεβασμό προσωπικών ορίων

Η Meta προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο ρυθμίσεων για τον σεβασμό των προσωπικών ορίων στο Metaverse.

Ήδη τα avatars στον εικονικό κόσμο του Horizon Worlds μπορούσαν να θέσουν ένα όριο προσωπικού χώρου, πέρα από το οποίο κανένα άλλο avatar δεν μπορεί να εισέλθει, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του χειριστή ενός avatar. To εργαλείο που έχει αναπτύξει η Meta αποκτά περισσότερα χαρακτηριστικά και στοιχεία μέσα από ένα update προκειμένου να έχει ο κάθε χρήστης μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου στον τρόπο με τον οποίο θέτει προσωπικά όρια στο Metaverse.

Τα επίπεδα προσέγγισης που μπορεί να θέσει ένας χρήστης για το avatar του είναι εκείνο που ισχύει για όλους και εκεί μπορεί να υπάρχει η μέγιστη απόσταση ενεργοποιημένη, ένα άλλο επίπεδο είναι εκείνο για τους φίλους και τις πιο στενές επαφές, ενώ υπάρχει και η επιλογή της απενεργοποίησης των περιορισμών, για όποιον το επιθυμεί. Η συγκεκριμένη επιλογή θεωρείται απαραίτητη για τα avatars που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο Metaverse ακόμα και σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments