Τα avatars της Meta αποκτούν τον δικό τους προσωπικό χώρο

Οι πρόσφατες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων σε avatars οδηγούν στη λήψη μέτρων στη virtual πραγματικότητα.

Η Meta ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα του καθορισμού ενός προσωπικού χώρου που περιβάλλει τα avatars στους εικονικούς κόσμους, η παραβίαση του οποίου θα είναι ανάλογη με το να πλησιάσει κανείς πάρα πολύ κοντά στο σώμα μας στον πραγματικό κόσμο. Οι κόσμοι του Horizon Worlds και του Venues θα προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό στα avatars που βρίσκονται εκεί.

Ο σκοπός της χρήσης αυτής της δυνατότητας είναι για να αποτρέπονται περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στο Metaverse. To Metaverse, με αυτόν τον τρόπο προσφέρει έναν προστατευμένο χώρο γύρω από το avatar, στον οποίο δεν μπορεί να εισέλθει ένα άλλο avatar, εκτός και εάν του επιτραπεί. Αυτός ο τρόπος, σύμφωνα με τη Meta, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Είναι ανέφικτη η τηλεμεταφορά στον προσωπικό χώρο ενός avatar, αλλά μπορεί κανείς να περάσει μέσα από ένα avatar κινούμενος προς μία άλλη κατεύθυνση, όπως γίνεται συνήθως σε Virtual κόσμους. Ο προσωπικός χώρος αυτός θα είναι ενεργοποιημένος στους κόσμους Horizon Worlds και Venues.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments