Η πρώτη καταγγελία βιασμού στο Metaverse είναι γεγονός

Μία γυναίκα καταγγέλλει ότι το avatar της έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Metaverse, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της εκεί.

Τουλάχιστον τρία ανδρικά avatars επιτέθηκαν σεξουαλικά στο avatar της γυναίκας στο Metaverse, σημειώνοντας ότι βίωσε σκηνικά “σουρεαλιστικού εφιάλτη”, όπως το δήλωσε χαρακτηριστικά. To θύμα ήταν η Nina Jane Patel, η οποία είναι ψυχοθεραπεύτρια και ερευνήτρια των κόσμων της εικονικής πραγματικότητας. Η ίδια σημείωσε ότι τα περιστατικά που βίωσε στο Metaverse έμοιαζαν με την αρνητική εμπειρία στην πραγματική ζωή, παρόλο που έλαβαν χώρα στον εικονικό κόσμο.

Το επίπεδο της προσομοίωσης ήταν τόσο υψηλό, που έκανε τη γυναίκα να μιλά για “φρικτή” εμπειρία, ενώ οι βιαστές της εξακολούθησαν να την παρενοχλούν και μετά τον virtual βιασμό. Το περιστατικό αυτό, που έλαβε χώρα στον virtual κόσμο της Meta, δείχνει το πόσο πιθανό είναι να εμφανιστούν εγκληματικές ενέργειες στο Metaverse.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments