Μία εξαγορά από την Google την φέρνει πιο κοντά στο επίκεντρο του AR

H Google εξαγόρασε την Raxium, μία startup που αναπτύσσει τεχνολογία microLED για την Augmented Reality και τη Virtual Reality.

H τεχνολογία της Raxium απευθύνεται προς χρήση σε οθόνες που χρησιμοποιούνται σε κράνη Virtual Reality ή έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Η εξαγορά της Raxium από την Google έφτασε σε αξία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ποσό που έχει ξοδέψει η Google και σε άλλες εξαγορές στο παρελθόν, αλλά δεν μπορεί κανείς να το ονομάσει αμελητέο…

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Google την τοποθετεί ψηλά στο προσκήνιο των smart glasses που υποστηρίζουν τεχνολογία Augmented Reality, ή συσκευών που συνδυάζουν τους κόσμους του AR και του VR, αφού εκτιμάται ότι έτσι η Google θα μπορεί να παρουσιάσει ένα πιο mainstream προϊόν.

Η χρήση της τεχνολογίας microLED στα γυαλιά της Google θα επιτρέψει την μείωση του κόστους, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα εκδημοκρατίσει περαιτέρω τη χρήση των AR wearables, ενώ η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που επιλέγει να επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στη χρήση της τεχνολογίας microLED.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments