Επιβεβαιώνεται ότι η Google ετοιμάζει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

H Google ετοιμάζει όντως την παρουσίαση νέων έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με τους New York Times. Η έγκυρη εφημερίδα θεωρεί βέβαιο ότι ένα αντίστοιχο project της Google βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο.

Μέχρι σήμερα, οι Augmented Reality βλέψεις της Google ήταν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά το πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times, έρχεται να ρίξει φως σε μια υπόθεση που όλα δείχνουν ότι θα δώσει σύντομα περισσότερες ειδήσεις. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Google αναπτύσσει ένα λειτουργικό σύστημα για το Augmented Reality, από το οποίο θεωρείται δεδομένο ότι θα επωφεληθούν και τα έξυπνα γυαλιά που ετοιμάζει.

Η Google είχε εξαγοράσει την εταιρεία North τον Ιούνιο του 2020, με την προετοιμασία για την παρουσίαση των έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας να θεωρείται ότι αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς. Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες για το όλο project, αλλά θεωρείται βέβαιο από τους μελετητές του Metaverse ότι ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού αναδύεται μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών για την παρουσίαση γυαλιών mixed reality.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments