Τι θα φοράμε στη virtual ζωή μας στο Metaverse;

Το Metaverse είναι ένας χώρος απόλυτης έκφρασης και ελευθερίας, επομένως αυτή δεν είναι η φιλοσοφία που θα πρέπει να διέπει και το ντύσιμό μας εκεί;

Το Metaverse μπορεί να επιτρέψει διαφορετικά επίπεδα ελευθερίας, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε δει, από την άποψη των ρούχων και της μόδας είναι πολύ περιορισμένα. Τουλάχιστον, οι δυνατότητες είναι εδώ και όποιος μπορεί, αρκεί να τις χρησιμοποιήσει.

Ολοένα και περισσότεροι μπαίνουν στο Metaverse και έτσι δημιουργείται η ανάγκη έκφρασης εκεί με διαφορετικούς τρόπους, άρα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και το ερώτημα του πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις της μόδας στον virtual χώρο. Εκεί έρχονται και οι νέες υπηρεσίες που θέλουν να προσφέρουν μεγάλοι οίκοι, όπως οι Gucci, Ralph Lauren που ανοίγουν virtual καταστήματα στο Metaverse για να μπορέσει κανείς να αγοράσει ρούχα για το avatar του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Nike αγόρασε την εταιρεία RTFKT, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή virtual sneakers για avatars. Άλλες εταιρείες, όπως η Adidas έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται έντονα με το θέμα των NFTs, ενώ ήδη έχουν γίνει επιδείξεις μόδας στο Metaverse, με τη συμμετοχή και ψηφιακών εταιρειών μόδας.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments