Τα απτικά γάντια θα φέρουν την αίσθηση της αφής στο Virtual Reality

Μπορεί να είναι ακόμα στα πρώτα τους στάδια εξέλιξης, αλλά τα απτικά γάντια αναμένεται να μεταμορφώσουν την εμπειρία του Virtual Reality.

Σε αυτή τη φάση, τα απτικά γάντια κινούνται σε εντελώς πειραματικό στάδιο, ενώ όσοι έχουν δοκιμάσει το μοντέλο Senseglove Nova που μπορεί να συνεργαστεί με το κράνος Quest 2, κάνουν λόγο για ένα μοντέλο που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο προς τους developers, δείχνει, όμως, την κατεύθυνση που θα μπορέσει να πάρει η εμπειρία εμβύθισης σε περιβάλλοντα Virtual Reality.

Το στοίχημα της εισαγωγής της αίσθησης της αφής στο Virtual Reality είναι μεγάλο, αλλά αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στόχους όσων ασχολούνται με το Metaverse. Στην περίπτωση των Senseglove Nova, τα χειριστήρια του Oculus Quest 2, μπορούν να προσαρμοστούν σε ειδικές θήκες πάνω στα γάντια, για να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη απτική εμπειρία σε εκείνον που τα φορά.

Το στοιχείο που γίνεται εμφανές από σήμερα είναι πως όσοι ασχολούνται με το Virtual Reality δίνουν έμφαση στην αφή, προκειμένου να παρουσιαστούν λίγο αργότερα πιο πρακτικές και σίγουρα πιο προσιτές οικονομικά λύσεις για περισσότερο ολοκληρωμένες virtual εμπειρίες.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments