Πόσο πιο smart θα γίνουν τα σπίτια μας στην εποχή του Metaverse;

Η τεχνολογία που κάνει το σπίτι μας πιο έξυπνο είναι εδώ και έχει πλέον μετουσιωθεί σε πολλά προϊόντα του Internet of Things. Πώς και πόσο θα αλλάξουν όλα αυτά τα οικιακά δεδομένα μετά την έλευση του Metaverse και την εικονική διάσταση που θα πάρει ακόμα και η ζωή μας στο σπίτι;

Μία από τις πιο βασικές αλλαγές στο smart home έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση, δηλαδή τον τρόπο επικοινωνίας μας με τους αισθητήρες και τις συσκευές του smart home, μέσω του Metaverse. Εναλλακτικοί τρόποι αλληλεπίδρασης μπορούν να δημιουργηθούν στο πλαίσιο της μετάβασής μας σε ένα εικονικό περιβάλλον, ενώ ανάλογες virtual εκδοχές μπορούν να αποκτήσουν και οι διαδικασίες πληροφόρησής μας για την κατάσταση διαφόρων στοιχείων του smart home. H οπτικοποίηση των δεδομένων αλλάζει με τη βοήθεια του Metaverse.

Μία εκδοχή αυτού που περιγράφουμε παραπάνω είναι η μετατροπή των ψηφιακών βοηθών σε οπτικοποιημένες οντότητες στον virtual κόσμο, με τις οποίες μπορούμε να αλληλεπιδρούμε ποικιλοτρόπως. Μία ενδιαφέρουσα τέτοια εκδοχή μας παρουσίαζε η σειρά Other Life στο Netflix, εάν θέλετε να πάρετε μία ιδέα του τι εννοούμε εδώ. Τελείως διαφορετική θα είναι η εικόνα των βιντεοκλήσεων και των online συνομιλιών σε ένα σπίτι που μπορεί να λειτουργήσει ως ένα portal στο Metaverse. Εδώ γίνεται λόγος για μεγαλύτερο πλούτο έκφρασης και επικοινωνίας στο οικιακό περιβάλλον που θα κάνει τις συνομιλίες μία πολύ πιο πλούσια εμπειρία.

Οι smart συσκευές θα μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσα στο Metaverse, ενώ η ευκαιρία ανάπτυξης νέων εφαρμογών για το μελλοντικό smart home δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ένα πεδίο δόξης λαμπρό για μία νέα γενιά developers.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments