Πώς λειτουργεί το Real Estate στο Metaverse;

Μπορεί το Metaverse να είναι ένας κόσμος εικονικός, αλλά αυτό δεν αφαιρεί καθόλου την έννοια του Real (Αληθινό) από το Estate, με τις αγοραπωλησίες γης να ανθούν εκεί.

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που επιλέγουν να αγοράσουν ένα κομμάτι γης στο Metaverse, ενώ ήδη γίνεται λόγος για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το Real Estate στο Metaverse. To συγκεκριμένο πεδίο είναι αρκετά δημοφιλές και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από διάσημους και μη. Τα virtual οικόπεδα μπορούν να αγοράζονται, να ενοικιάζονται, είτε ολόκληρα, είτε σε ξεχωριστά μέρη. Τα οικόπεδα αυτά είναι τρισδιάστατος εικονικός χώρος σε δεδομένους κόσμους. Κάθε πλατφόρμα στο metaverse έχει ένα σώμα διαχείρισης και διακυβέρνησης το οποίο επιλέγει ποια οικόπεδα προσφέρονται προς εκμετάλλευση από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η αγορά γης στο Metaverse γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, κατά κύριο λόγο με Ethereum. Στον κόσμο του Sandbox οι συναλλαγές γίνονται με το νόμισμα SAND, ενώ στη Decentraland οι συναλλαγές γίνονται με το MANA. Με τη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών που δέχονται NFT γίνεται η καταγραφή της ιδιοκτησίας, μόλις την αγοράσει κανείς, ενώ υπάρχουν και μεταπωλητές γης στο Metaverse, με online μεσιτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments