Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί επενδυτές στο Metaverse;

Ανάπτυξη χωρίς οικονομικούς πόρους δεν μπορεί να υπάρξει πουθενά, ούτε στους εικονικούς κόσμους του Metaverse.

H κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι η οικονομία, κάτι που το γνωρίζουν καλά οι μεγάλες εταιρείες που έχουν ξεκινήσει ήδη από τώρα να επενδύουν σημαντικά ποσά στο Metaverse. Το ενδιαφέρον των μεγάλων είναι τέτοιο που οι οικονομικοί αναλυτές μιλούν για ένα νέο πεδίο virtual ανταγωνισμού. Πολύ μεγάλα ονόματα όπως είναι η Nike, η Heineken και η Disney ασχολούνται με όσα μπορεί να προσφέρει το επονομαζόμενο web3, η εξέλιξη του Κυβερνοχώρου, όπως την ορίζει το Metaverse.

Οι επενδύσεις που γίνονται εκεί δεν είναι αμελητέες, ενώ ένα μεγάλο μέρος των επενδυτών στο συνδυασμό των εικονικών κόσμων με το Internet φαίνεται να ενδιαφέρει και αρκετά startups, ειδικά από την Ευρώπη. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η αξία της αγοράς που ορίζει αυτή τη στιγμή σε παγκόσμια κλίμακα το Metaverse αγγίζει τα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούν για αξία 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2022, ενώ μέχρι το τέλος του 2030, η αξία αυτή προβλέπεται να φτάσει στο εντυπωσιακό ποσό των 678 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επομένως, φαντάζει λογικό το πρώιμο ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για τις επενδύσεις στο Metaverse.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments