Οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται σταθερά προς το Metaverse

Σύμφωνα με τη μελέτη Accenture Technology Vision 2022 με τίτλο «Meet Me in the Metaverse: The Continuum of Technology and Experience Reshaping Business», οι επιχειρήσεις κινούνται προς το Metaverse.

To μέλλον θα είναι κατά πολύ διαφορετικό από αυτό για το οποίο σχεδιάστηκαν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις καθώς οι τεχνολογίες, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, το blockchain, τα ψηφιακά δίδυμα και το edge computing, συγκλίνουν για να αναδιαμορφώσουν τις ανθρώπινες εμπειρίες.

Για να υποστηρίξει τους οργανισμούς να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία, η Accenture αναπτύσσει το Accenture Metaverse Continuum Business Group, με επικεφαλής τον Paul Daugherty, Group Chief Executive – Technology και Chief Technology Officer της Accenture και τον David Droga, CEO και Creative Director της Accenture Interactive.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η Accenture απευθύνθηκε σε 4.600+ ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων από 23 κλάδους και 35 χώρες. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, το 71% των στελεχών πιστεύει ότι το metaverse θα έχει θετικό αντίκτυπο στον οργανισμό τους, ενώ το 42% θεωρεί ότι θα προκαλέσει μια ριζική αλλαγή ή μεταμόρφωση.

Η Accenture λειτουργεί επίσης το δικό της metaverse, γνωστό και ως the Nth floor, όπου οι άνθρωποί της συμμετέχουν για την ένταξη και τον προσανατολισμό νέων συναδέλφων, για εκπαίδευση προηγμένης εμπειρίας ή απλά συναντιούνται και κοινωνικοποιούνται ως ομάδες. Το τρέχον οικονομικό έτος, η εταιρεία αναμένει ότι 150.000 ή περισσότεροι από τους νέους συναδέλφους θα εργαστούν στο metaverse από την πρώτη τους μέρα.

Η έκθεση Accenture Technology Vision 2022 προσδιορίζει τέσσερις βασικές τάσεις που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι οργανισμοί:

WebMe: Putting the Me in Metaverse – Οι επιχειρηματικές στρατηγικές έχουν αναπτυχθεί για το διαδίκτυο του σήμερα, έναν ψηφιακό κόσμο όπου οι πλατφόρμες συχνά στερούνται διαλειτουργικότητας και φορητότητας δεδομένων. Το Metaverse και το Web3 είναι σε θέση να αναδιαμορφώσουν το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, αντί να αποτελεί μια συλλογή ετερόκλητων sites και εφαρμογών, το metaverse θα μας οδηγήσει σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον, στο οποίο η μετακίνηση από το ένα «μέρος» στο άλλο θα είναι τόσο απλή όσο το περπάτημα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το 95% των στελεχών πιστεύει ότι οι μελλοντικές ψηφιακές πλατφόρμες πρέπει να προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπειρίες, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα των δεδομένων των πελατών σε διαφορετικές πλατφόρμες και χώρους.
Programmable World: Our Planet, Personalized – Καθώς εξελίσσονται οι τεχνολογίες όπως το 5G, το ambient computing, η επαυξημένη πραγματικότητα και τα έξυπνα υλικά, τα ψηφιακά περιβάλλοντα θα υφαίνονται όλο και περισσότερο στον ιστό του φυσικού μας κόσμου. Αυτά τα περιβάλλοντα θα αναδιαμορφώσουν όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσεγγίζουν τους διάφορους κόσμους, αλλά και θα επαναπροσδιορίσουν οτιδήποτε είναι οικοδομημένο σε αυτούς, το πώς οι άνθρωποι αισθάνονται και αλληλεπιδρούν και τον έλεγχο που έχουν επάνω σε αυτούς. Μάλιστα, το 92% των στελεχών συμφωνεί ότι οι κορυφαίοι οργανισμοί θα ωθήσουν τα όρια του εικονικού κόσμου για να τον κάνουν πιο πραγματικό, αυξάνοντας την ανάγκη για διαρκή και απρόσκοπτη πλοήγηση μεταξύ των ψηφιακών και φυσικών κόσμων.
The Unreal: Making Synthetic, Authentic – Οι επιχειρήσεις και τα περιβάλλοντα υποστηρίζονται όλο και περισσότερο από δεδομένα που δημιουργούνται μέσω τεχνητής νοημοσύνης και αντικατοπτρίζουν πειστικά τον φυσικό κόσμο. Πλέον, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, καθώς οι εταιρείες και οι καταναλωτές κατευθύνονται από το να εξετάζουν τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο στο τι είναι αυθεντικό—όχι μόνο όσον αφορά το περιεχόμενο και τους αλγόριθμους μιας εταιρείας αλλά ολόκληρου του brand της. Με τον εικονικό κόσμο να γίνεται πραγματικότητα, τώρα είναι η στιγμή για τις ηγετικές ομάδες να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους. Ήδη, το 96% των στελεχών αναφέρει ότι οι οργανισμοί τους έχουν δεσμευτεί για τον έλεγχο της προέλευσης των δεδομένων τους και την ουσιαστική αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Computing the Impossible: New Machines, New Possibilities – Η εμφάνιση μιας νέας κατηγορίας μηχανών δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς σε όλους τους κλάδους να διευρύνουν τα όρια του εφικτού. Μηχανές όπως οι κβαντικοί υπολογιστές επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να επιλύουν προβλήματα που μπορεί έως τώρα να ήταν πολύ δαπανηρά, αναποτελεσματικά ή εντελώς αδύνατα για τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Συνεπώς, καθώς οι «μεγάλες προκλήσεις» μετατρέπονται σε συμβατικά προβλήματα, ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται, παρέχουν αξία και συνεργάζονται θα αλλάξει ριζικά. Σχεδόν όλα τα στελέχη (94%) συμφώνησαν ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία των οργανισμών τους θα εξαρτηθεί από την αξιοποίηση της επόμενης γενιάς υπολογιστών για την επίλυση φαινομενικά δυσεπίλυτων προκλήσεων.

Οι πρωτοπόρες εταιρείες κινούνται ταυτόχρονα στην αβεβαιότητα των σημερινών αγορών ενώ αρχίζουν να ανταγωνίζονται στο Metaverse Continuum. Για παράδειγμα, σε συνεργασία με τη Microsoft και την Accenture, η Mars αγκαλιάζει τα ψηφιακά δίδυμα (digital twins) -ένα από τα δομικά στοιχεία του metaverse- προκειμένου να μειώσει τη σπατάλη πόρων, να αυξήσει την ταχύτητα και να δώσει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να λαμβάνουν αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της. Η Mars επεκτείνει τώρα αυτήν την ιδέα στην ανάπτυξη προϊόντων με ψηφιακές προσομοιώσεις που συνυπολογίζουν τη μεταβλητότητα, όπως το κλίμα και έκτακτα γεγονότα, και επιτρέπουν μεγαλύτερη ορατότητα από το σημείο παραγωγής έως τον τόπο κατανάλωσης.

Δελτίο Τύπου

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments