Ο Elon Musk δεν είναι υποστηρικτής του Metaverse

Την αντίθεσή του στην εδραίωση του Metaverse εκφράζει ο Elon Musk, ο άνθρωπος της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Time. O ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και άλλων εταιρειών στις οποίες η τεχνολογική καινοτομία είναι το ζητούμενο δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό για το Metaverse.

«Δεν νομίζω ότι θα θέλει να έχει κάποιος όλη μέρα μπροστά στα μάτια του μια ενοχλητική οθόνη. Δεν βλέπω ένα μέλλον όπου κάποιος θα αποφασίσει να αποχωρήσει από τον φυσικό κόσμο για να ζει μόνιμα σε ένα ψηφιακό. Επίσης η πολύωρη χρήση μιας κάσκας εικονικής πραγματικότητας προκαλεί ζαλάδα κάτι που έχω βιώσει προσωπικά. Επίσης, πιστεύω ότι θα προκαλέσει προβλήματα όρασης στους χρήστες. Δεν γνωρίζω αν θα ασχοληθώ ή θα εισέλθω στο metaverse αν και πολλοί μου μιλάνε για αυτό συνέχεια», δήλωσε μιλώντας στο podcast του συντηρητικού/χριστιανικού αμερικανικού ιστότοπου The Babylon Bee.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Musk δήλωσε για για το Web 3.0 ότι ψάχνει να βρει κάτι σχετικά με αυτό και δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Όπως είπε, οι δύο νέοι ψηφιακοί κόσμοι δεν έχουν ακόμη κάτι ουσιαστικό να επιδείξουν και όσα ακούγονται ακόμη και τα ονόματα που επιλέχθηκαν για αυτούς τους νέους κόσμους κινούνται αποκλειστικά στη σφαίρα του μάρκετινγκ.

Βλέπουμε μία διαφορετική ανάγνωση του Metaverse από έναν άνθρωπο που θα περιμέναμε να έχει άλλη άποψη…

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments