Μήπως το mega deal Microsoft-Activision αφορά στο Metaverse;

Η είδηση της εξαγοράς των studios της Activision-Blizzard έναντι 67 περίπου δισ. δολαρίων ίσως είναι το πρώτο mega deal κολοσσών που αφορά στο Metaverse.

H ίδια η Microsoft θέτει το πλαίσιο αυτό για την κίνησή της να εξαγοράσει την Activision-Blizzard, μία κίνηση που αλλάζει άρδην τους όρους στη βιομηχανία του gaming. Στην επίσημη ενημέρωση της εταιρείας για την εξαγορά και τις προεκτάσεις της αναφέρεται ρητά ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την επέκταση της Microsoft στο κομμάτι του gaming για το PC, τα κινητά και όλες τις πλατφόρμες στο cloud.

H Microsoft σημειώνει ότι μέσα από αυτή τη συμφωνία θα προκύψει το υπόβαθρο για την προσφορά gaming υπηρεσιών στο Metaverse, χωρίς, φυσικά, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Από την άλλη πλευρά, το gaming είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές στο Metaverse και είναι σίγουρο ότι η Microsoft ενδιαφέρεται να μπει σε αυτό το πεδίο.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ο Satya Nadella, έχει ονομάσει την εξαγορά αυτή, ως μία κίνηση που αφορά στο Metaverse.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments