Η Qualcomm με τη Microsoft συνεργάζονται για τις πύλες του Metaverse

H Qualcomm ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Microsoft, με σκοπό την προώθηση του Augmented Reality που αποτελεί την πύλη εισόδου στο Metaverse.

H συνεργασία της Qualcomm με την Microsoft αφορά στο σχεδιασμό chips για το Augmented Reality, τα οποία θα ενσωματώνουν τις κατάλληλες πλατφόρμες λογισμικού, έτσι ώστε να λειτουργούν οι εφαρμογές Augmented Reality ως κατάλληλες πύλες προς το Metaverse. Η ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας αυτής έγινε στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας.

Ως πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι η παρουσίαση πιο πρακτικών στη χρήση γυαλιών Augmented Reality, τα οποία θα μπορούν να προσφέρουν πλούσιες εμπειρίες χρήσης του Metaverse, οι οποίες θα ενισχυθούν από πλατφόρμες όπως είναι το Microsoft Mesh ή το Snapdragon Spaces XR Platform.

H συνεργασία αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει κίνητρο σε πολλούς κατασκευαστές να δημιουργήσουν νέες, ευέλικτες συσκευές που θα μπορούν να φοριούνται με άνεση από όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Metaverse.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments