Γιατί τα avatars μας στο Metaverse δεν έχουν πόδια;

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το Metaverse θα έχει παρατηρήσει ότι τα avatars εμφανίζονται συνήθως από την μέση και πάνω.

Για ποιο λόγο τα avatars σε έναν εικονικό κόσμο του Metaverse εμφανίζονται χωρίς τα πόδια τους; Ειδικά σε μία εποχή όπου η αναπαράσταση ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος είναι εύκολη υπόθεση από την άποψη των γραφικών; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έγκειται στους αισθητήρες που χρησιμοποιούμε για να μπούμε στο Metaverse, δηλαδή το κράνος και τα ειδικά χειριστήρια για τα χέρια μας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αντίστοιχοι αισθητήρες για τα πόδια μας, επομένως δεν μπορεί να γίνει ορθή αναπαράσταση της κίνησης και της θέσης των ποδιών μας σε πραγματικό χρόνο στο Metaverse. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Metaverse απαιτεί την αναπαράσταση μας μέσω avatars σε πραγματικό χρόνο και σύμφωνα με τη φυσική μας θέση στον πραγματικό κόσμο, δεν είναι ένα videogame. Άρα η έλλειψη αισθητήρων για τα πόδια, κάνει το κάτω μισό του σώματός μας ανύπαρκτο στο Metaverse.

Στον εικονικό κόσμο, άλλωστε, δεν χρειαζόμαστε τα πόδια για να περπατάμε, αφού μπορούμε να τηλεμεταφερόμαστε με άνεση από το ένα σημείο στο άλλο. Όσοι ασχολούνται με το Metaverse, πάντως, σημειώνουν ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει στο μέλλον, με τη βοήθεια ειδικών συσκευών που θα γίνουν διαθέσιμες στο κοντινό μέλλον και θα βοηθήσουν στην ορθή αναπαράσταση των ποδιών μας στο Metaverse. Μέχρι τότε, απλώς θα… πετάμε!

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments