Είναι το Matrix μία δυστοπική περιγραφή του Metaverse;

Από την πρώτη κιόλας ταινία του, το Matrix, έφερε έναν πλούτο ερωτημάτων για το τι μπορεί να ορίζει κανείς ως πραγματικότητα, κάτι που έρχεται και πάλι σε συζήτηση με το Metaverse. Πέρα από τον αιρετικό του χαρακτήρα, το Matrix είναι και πάλι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δεν είναι μόνο η προβολή της νέας ταινίας της σειράς Matrix που κάνει επίκαιρη τη συζήτηση για το πώς μπορεί κανείς να ορίσει την πραγματικότητα. Όπως αναφέρεται και σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά άρθρων της τεχνολογικής επιθεώρησης του Wired, η ίδια η καθημερινή μας εμπειρία αποκτά συνθετική διαμεσολάβηση τόσο μέσα από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε όσο και από τις κάθε είδους αναπαραστάσεις που εργαλειοποιούμε για να ολοκληρώσουμε online διεργασίες.

Το Matrix Resurrections είναι μία καλή αφορμή για να αναρωτηθούμε και πάλι γύρω από το μέλλον της πραγματικότητας, όπως αυτή μπορεί να οριστεί από τη συνδυαστική είσοδό μας στο Metaverse, με τη χρήση συσκευών εικονικής και ενισχυμένης πραγματικότητας και άλλα τεχνουργήματα της προόδου. Μπορεί η οπτική του Matrix να γέρνει προς τη δυστοπία, καθώς βρισκόμαστε στα σπάργανα της δημιουργίας του Metaverse, αλλά είναι χρήσιμο να βλέπουμε από τώρα τα όσα μπορούν να έρθουν, ακόμα και όσα έχουν αρνητικό πρόσημο.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments