Microsoft: Και στο Metaverse μπορούν να συμβούν… εργατικά “ατυχήματα”

H Microsoft προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Metaverse για όσους θα εργάζονται εκεί.

Η Microsoft εκτιμά ότι, καθώς ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφέρονται στο Metaverse, τόσο πιο αυξημένοι θα είναι και οι κίνδυνοι που θα παραμονεύουν εκεί. Όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Metaverse, σύμφωνα, πάντα με την Microsoft, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι εκεί σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην απλή web δραστηριότητα.

Η Microsoft στις προειδοποιήσεις της δίνει έμφαση στις προσπάθειες phishing και κλοπής της ταυτότητας, ειδικά όταν σε όλες τις διαδικασίες εμπλέκονται avatars. Οι τεχνολογίες πιστοποίησης ταυτότητας θα πρέπει να είναι αρκούντως ισχυρές στο Metaverse, με τις εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες προς χρήση στο Metaverse να πρέπει να έχουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ειδικά σε περιπτώσεις εργασίας.

Οι ειδικοί της Microsoft σημειώνουν ότι τα διδάγματα από την online δραστηριότητα είναι αρκετά ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο ασφαλείας για τη ζωή και την εργασία στο Metaverse.

Πηγή

Νίκος Καϊμακάμης

Νίκος Καϊμακάμης

Total posts created: 78
O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments